Behandeling en coaching

Als je meer wilt dan alleen een ontspanningsmomentje, kan een behandeling Tactiel Stimulering met coaching iets voor jou zijn. In dat geval voeren we altijd eerst een gratis intake gesprek waarbij we vrijblijvend kennis maken. Jij kunt mij vertellen waar je hulpvraag ligt en ik kan uitleggen wat ik voor je kan betekenen. Samen kijken we waar jouw wensen voor verandering liggen en wat jij nodig hebt om de koers te varen die jij wilt. Want jij staat aan het roer van je eigen leven

Behandeling

Een afspraak voor behandeling en coaching begint met de Tactiel Stimulering. Hierbij neem ik je mee op een reis langs jouw lichaam. Je ligt op een warme tafel bedekt onder zachte doeken. In een ruimte die aangenaam van temperatuur is, waarin je zintuigen geprikkeld worden door heerlijke aroma’s en een rustgevend muziekje. Je zakt weg in een ultieme ontspanning, terwijl ik met aandacht en zachte aanraking je gehele lichaam (met uitzondering van intieme zones) langs ga. In het begin zul je nog veel in je hoofd zitten en je bewust zijn van wat ik doe. De oxytocine die aangemaakt wordt tijdens de behandeling helpt je uit je hoofd te komen en in je lichaam te gaan voelen. Je gaat je lichaam heel bewust ervaren en voelen. Tegen het einde van deze tactiele stimulatie val je misschien zelfs wel even in slaap. Na de behandeling ervaar je meer balans tussen lichaam en geest. Het hormoon oxytocine kan nog enkele weken je een toegenomen gevoel van rust en verbondenheid brengen.

Coaching

Na de behandeling is er rust en ruimte in je hoofd ontstaan. Deze gebruiken we in het coaching gesprek. Afgestemd op jouw behoeften, kunnen we kijken naar situaties die je anders zou willen. Je gaat nieuwe inzichten ontwikkelen die jou verder kunnen helpen. Ik richt me hierbij op bewustwording van belemmerende overtuigingen en denkfouten, een positieve mindset en focus vooral op de mogelijkheden.

Voor iedereen die naar ondersteuning of ontspanning verlangt

Tactiel Stimulering is een professionele complementaire methode die ingezet kan worden bij uiteenlopende klachten, zoals:

 • Stress gerelateerde klachten, zowel fysiek als mentaal
 • Burn-out
 • Depressie
 • Angsten
 • Onrust
 • Ouderdom
 • Dementie
 • Autisme, NAH en AD(H)D
 • Hechtingsproblematiek
 • Trauma
 • Rouwverwerking
 • Slaapproblemen

Gevoelig of huiverig voor aanraking?

Het kan zijn dat je moeite hebt met aanraking. Bijvoorbeeld doordat je in je leven weinig aanraking hebt gehad of op een negatieve (traumatische) manier aangeraakt bent. Het kan zijn dat je gevoelig bent voor prikkels en daardoor huiverig bent om aangeraakt te worden. Geen zorgen, daar passen we de behandeling gewoon op aan. Ik kan over de kleding heen behandelen, de behandeling langzaam opbouwen of bepaalde lichaamsdelen (in het begin) overslaan als deze nog teveel spanning oproepen als ze aangeraakt worden. Hier zullen we het tijdens de intake uitgebreid over hebben, zodat ik de behandeling op jou af kan stemmen.

Twijfel je of het iets voor je is? Je kunt vrijblijvend al je vragen aan me stellen. Neem dus gewoon contact op.