Behandelaar Tactiel Stimulering opgeleid door School of Touch

Ik ben Janneke Neyssen.

Ik zou mezelf omschrijven als rustig, (hoog)gevoelig, eerlijk, introvert, een open boek, goedgelovig, intuïtief, soms een tikketje naïef, impulsief en sportief. Ik ben een (over)denker, een dierenvriend, een waterrat, een boekenwurm en een natuurliefhebber. Ik ben graag op mezelf en vind het daarnaast heerlijk om mijn tijd door te brengen met mensen die ik lief heb. Ik kook met veel plezier en vind het leuk om me te verdiepen in gezonde voeding. Ik woon in het Brabantse Budel en ik ben getrouwd met mijn jeugdliefde Stijn. Samen hebben we 2 kinderen, Daphne (10) en Finn (8). Ik werk parttime in de woonbegeleiding voor mensen met een verstandelijke beperking en wil daarnaast een bijdrage leveren aan (zelf)liefde in de wereld door het geven van behandelingen Tactiel Stimulering.

“Yes, I over-think and over-stress, but I also over-feel and over-love.”

Tegenwoordig ben ik iemand die de verbinding opzoekt en contact aangaat vanuit vertrouwen en zachtheid, maar dat is niet altijd zo geweest. Als tiener was ik star en afstandelijk. Ik liet weinig mensen toe. Ik was altijd goed in alleen zijn en heb mezelf lange tijd wijs gemaakt dat ik daar gelukkig van werd, want mensen waren onvoorspelbaar en daar hield ik niet van. De waarheid was dat ik de confrontatie met anderen graag uit de weg ging om niet gekwetst te worden. Want als je mensen dichtbij laat komen, kunnen ze je ook pijn doen. Liefde ontvangen was enorm confronterend, want ik hield niet van mezelf en kon me met geen mogelijkheid voorstellen dat anderen wel van mij zouden houden.

Ik houd enorm van zelfreflectie en ben tijdens mijn opleiding Sociale Studies (2008-2012) aan de Fontys mezelf steeds beter gaan leren kennen. Mijn kwaliteiten leren omarmen en mijn uitdagingen leren aangaan. Ik ben een groot fan van zelfontwikkeling en geloof dat we nooit uitgeleerd zijn.

Toen ik voor het eerst moeder werd, stond ik voor de grootste uitdaging in mijn leven. Ik kreeg een dochter die in alles op mij lijkt en mij constant spiegelt. Ik word elke dag met mijzelf geconfronteerd. Mezelf bewust wordende van het patroon uit mijn jeugd, was ik ervan overtuigd dat ik een ander voorbeeld voor mijn dochter wilde zijn. Ik ben mezelf in de spiegel aan gaan kijken en heb geleerd om van mezelf te houden. Hoe verder ik in dat proces kwam, hoe meer ik open bloeide en hoe meer ik nu geniet van mensen om mij heen en hoe meer ik de verbinding met hen opzoek. Ik ben nu 10 jaar moeder en zo dankbaar voor het proces wat ik heb doorgemaakt sinds haar geboorte.

Het volgen van de opleiding Tactiel Stimulering (2022) heeft daar zeker ook zijn bijdrage in gehad. Het was meer dan een “trucje” leren. De hele opleiding was zo’n mooi proces met mezelf, mijn medecursisten en de docenten. De verbinding en de energie die daar ontstond was magisch. Iets wat ik de rest van mijn leven zal koesteren.

Ik houd nu zielsveel van mezelf en vanuit die liefde heb ik zoveel liefde te geven voor mijn gezin, mijn familie, mijn vrienden en iedereen die ik op mijn pad tegen kom. Mijn man en ik delen sinds enkele jaren onze liefde in alle openheid. Vanuit vertrouwen in onszelf en vertrouwen in elkaar. Liefde delen…aanraking delen…rust en verbondenheid vinden in alles en iedereen.

Het is mijn overtuiging dat de mensheid meer liefde nodig heeft. Voor elkaar. Voor zichzelf.

Het is mijn missie om mensen meer in verbinding te brengen met zichzelf. Om zo een bijdrage te leveren aan zelfliefde. Want vanuit liefde voor jezelf ontstaat ook liefde voor de wereld om je heen. Laten we terugkeren naar de basis: je eigen lichaam. “Dit ben ik.” Een lichaam wat het waard is om aangeraakt en gewaardeerd te worden. Een lichaam om van te houden.