Behandelmethode Tactiel Stimulering

In mijn praktijk geef ik ontspanningsmassages volgens de Zweedse methode Tactiel Stimulering. Dit is een zachte gestructureerde aanrakingsmethode die de aanmaak van het hormoon oxytocine stimuleert. Dit zorgt voor rust, herstel en verbondenheid.

“Het was thuiskomen in mijn lichaam vanuit herkenning en diepe ontspanning. Na de behandeling voelde ik me als herboren.”

Voor wie?

Tactiel Stimulering is voor iedereen! In de huidige maatschappij heeft volgens mij iedereen wel eens stress, loopt iedereen zichzelf weleens een beetje voorbij. Dan is een momentje van ontspanning zeer welkom. In het bijzonder kan deze behandelmethode helpend zijn voor mensen met stress gerelateerde klachten, zowel fysiek als mentaal. Denk aan hoofdpijn, buikpijn, burn-out, depressie, etc. Wil je weten wat ik voor jou kan betekenen? Neem dan contact met me op.

De kracht van zacht

Bij een diepe massage doet een masseur aanspraak op je spieren. Hierdoor blijf je alert. Bij Tactiel Stimulering doe ik een aanspraak op de tastreceptoren in de huid. Door die te stimuleren, maak ik contact met jouw parasympatisch zenuwstelsel. Elke bewuste zachte aanraking is erop gericht om de aanmaak van het “knuffelhormoon” oxytocine te stimuleren, met als gevolg:

  • Diepe ontspanning
  • Minder stresshormonen
  • Versterkt immuunsysteem
  • Verbeterde mentale, lichamelijke en emotionele conditie
  • Meer balans tussen lichaam en geest
  • Meer verbondenheid met jezelf en anderen
  • Versterkt zelfvertrouwen
  • Minder onrust en angst gevoelens
  • Meer lichaamsbesef en -bewustzijn

Veilig en vertrouwd

Doordat Tactiel Stimulering altijd in hetzelfde vaststaande patroon gegeven wordt, is het voorspelbaar. Je hoeft niet meer na te denken over wat er komen gaat en kan je sneller overgeven aan de ontspanning. Dat zorgt er ook voor dat je lichaam de behandeling gaat herkennen en dus ook steeds sneller “weet wat het moet doen”. Dat geldt niet alleen voor de structuur, maar ook voor de ruimte, de muziek, de geur en andere zintuiglijke waarnemingen. Precies wat we nodig hebben om jouw lichaam tot rust te brengen. Daarnaast zorgt de vaste structuur voor lichaamsbesef; je lichaam is ten slotte ook niet elke dag anders.

Inbakeren

Een behandeling sluit ik af door je in te bakeren en heel zacht te wiegen. Dit maakt dat net die laatste restjes spanning van je afglijden en je nog meer in contact komt met jezelf. Het geeft een heerlijk gevoel van geborgenheid.